S/y Theia 

Turun Sinikotkien koulutusalus s/y Theia on 47-jalkainen lasikuiturunkoinen one off -purjevene. Alus on suunniteltu ja rakennettu meripartiolaisten koulutuskäyttöön, toiminnan erityispiirteet huomioiden. Alus on varusteltu sekä lyhyitä saaristopurjehduksia että pitkiä avomeriosuuksia silmällä pitäen.

Turvallisuus

Suunnittelussa ja rakentamisessa ensisijaisena tavoitteena oli turvallisuus. Veneen tulee olla merikelpoinen ja vankkarakenteinen sekä toimiva ja luotettava nuorten käyttäjien käsissä, kaikissa olosuhteissa. Tämän varmistamiseksi alus on rakennettu kotimaisena käsityönä, käyttäen laadukkaita ja kulutuksenkestäviä materiaaleja.

Koulutus

Koulutustoiminta on meripartiotoiminnan keskeinen ydin. Koulutusjärjestelmä sudenpennusta kippariksi luo toiminnan rungon. Koulutusalus tarjoaa puitteet toiminnalle. Jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsee mukaan purjehduksille oppimaan uutta ja kokemaan merellisiä elämyksiä, tarvitaan riittävän kokoinen vene.

Aluksen nuorten käyttäjien tarpeet on huomioitu kaikissa ratkaisuissa. Veneen ja sen purjeiden tulee olla lasten käsiteltävissä hankalissakin tilanteissa. Jokaisen varusteen tulee sopia koulutuskäyttöön.

Ympäristö

Purjehtiminen itsessään on täysin äänetön ja saasteeton tapa liikkua kauniissa saaristossamme. Eläminen ja asuminen veneessä usein kuitenkin kuormittaa ympäristöä. Me partiolaisina haluamme tehdä kaikkemme, jotta saariston ainutlaatuinen ja herkkä luonto säilyisi tulevillekin sukupolville.  Aluksen mitään jätevesiä ei lasketa mereen, vaan ne kerätään talteen ja pumpataan satamassa viemäriin.

 

 

Tekniset tiedot

Pituus 14,60 m
Leveys 4,20 m
Syväys 2,40 m
Maston korkeus 22 m
Purjepinta-ala 115 m2
Uppouma 15 t
Pääkone Steyr 86 hv turbo diesel
Makuupaikkoja 18

Yhteystiedot

GSM +358400 229 061 
Satelliittipuhelin +35850 324 9879
VHF OF-2223
MMSI 230 999 410
Rekisterinumero T 54742
Purjenumero FIN 47000

 

Purje

Kuva: Eveliina Saari