Toiminta partiossa

Mitä on partio?

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, joka on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partiossa opit muun muassa toimimaan luonnossa sekä toteuttamaan erilaisia retkiä ja tempauksia yhdessä kavereidesi kanssa. Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Partio on kasvatustoimintaa, joten kaiken toiminnan taustalla ovat kasvatustavoitteet: partiokasvatuksen tavoitteena on, että yksilö toimii aktiivisesti ja vastuuntuntoisesti suhteessa omaan itseensä, toisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön.

Mitä partiossa tehdään?

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukuntansa kokoontumispaikassa, kololla. Koloilloissa ja kokouksissa tehdään aktiviteetteja, jotka rakentuvat erä-, leiri- ja kansalaistaidoista, johtamisesta sekä sosiaalisuuden ja luovan ajattelun taidoista. Lisäksi harjoitellaan kädentaitoja sekä hengellisyyteen, luonnontuntemukseen ja -suojeluun liittyviä taitoja.

Partiossa toimitaan luonnossa, eli esimerkiksi retkillä, leireillä ja purjehduksilla, oman ikäkauden kasvatustavoitteiden mukaisesti: vanhemmat partiolaiset oppivat itse tapahtumien johtamista ja ihmisten kouluttamista samalla kun nuoret partiolaiset opettelevat vaikkapa erätaitoja.

Partiomenetelmä

Partiomenetelmä on se tapa, jonka mukaan partiossa toimitaan aivan jokaisen ikäkauden kohdalla, jotta asetetut kasvatustavoitteet saavutettaisiin.

Partiomenetelmä

Lisätietoa

Jos haluat lisätietoa partiosta, partiotoiminnasta tai vaikkapa kasvatustavoitteista, voit aloittaa vaikka seuraavista linkeistä:

Suomen Partiolaiset - Mitä partio on

Partio-ohjelma