Purjehtimaan, mutta miten?

Satamapaikka

Theian satamapaikka on Heinänokan partiovenesatama Satavassa. Perille vie bussi nro 14 (päätepysäkille, sitten tietä eteenpäin ja alas vasemmalle, mastot näkyvät...). Osoite on Heinänokantie 66, Turku. Matkaa Turun keskustasta on n. 20 km.

Katso paikka kartalla: Turun seudun opaskartta

Iltapurjehdukset

Sudenpentujen iltapurjehduksille lähdetään kello 18.00 ja venekuntien iltapurjehduksille kello 18.30. Purjehdukset kestävät muutaman tunnin. Iltapurjehduksille ei tarvitse ilmoittautua eivätkä ne maksa mitään. Tarkoitus on, että ryhmille nimetyillä iltapurjehduksilla ovat mukana KAIKKI kyseisistä ryhmistä.

Viikonloppupurjehdukset

Viikonloppupurjehduksille lähdetään perjantaisin kello 18.30. Sunnuntaina rantaan palataan iltapäivällä, jonka jälkeen vene siivotaan. Paluuaika ilmoitetaan lähdettäessä, tai sen voi ilmoittaa puhelimitse veneeltä.

Viikonloppupurjehduksille ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislinkin kautta PartioID:tä käyttäen. Alaikäiset tulee ilmoittaa purjehduksille huoltajan PartioID:llä, näin varmistumme, että partiolaisella on huoltajansa lupa osallistua purjehdukselle. Purjehdus maksaa 30 €, ja se laskutetaan, käteistä ei siis tarvitse tuoda rantaan.

Pitkät purjehdukset

Kesän ohjelmassa on useita pitkiä matkapurjehduksia, jotka suuntautuvat Saaristomerelle sekä kauemmas Itämerelle. Perinteinen saaristomeripurjehdus on suunniteltu erityisesti venekuntalaisille. Muut osuudet ovat lähinnä samoaja-, vaeltaja- ja johtajaikäisille. Yleensä kaikki halukkaat mahtuvat jollekin osuudelle. Tarvittaessa suoritetaan karsinta esim. kunnostusaktiivisuuden perusteella.

Varusteet

Iltapurjehduksilla ei lämpimien vaatteiden lisäksi tarvita muita varusteita. Vaikka satamassa paistaisi aurinko, voi merellä olla kylmä. Viikonloppupurjehdukselle tarvitset ainakin seuraavia varusteita. Pakkaa tavarasi pehmeään kassiin, se on veneessä kätevämpi kuin rinkka.

  • Lämpimät päällysvaatteet tai haalarit
  • Lämpimiä alus- ja välivaatteita
  • Vaihtovaatteet
  • Pipo, hanskat, kaulaliina, villasukat
  • Sadevaatteet ja kumisaappaat
  • Partiohuivi
  • Makuupussi tai peitto
  • Lakana ja tyynyliina
  • Peseytymis-/saunomisvälineet
  • hieman taskurahaa

Pelastusliivit saa alukselta, omatkin voi ottaa. Omia ruokailuvälineitä ei tarvita. Vaaleapohjaisten kenkien käyttö on suositeltavaa. Muista nimikoida tavarasi. Suorituskirjat säilytetään aluksella. Jätäthän energiajuomat sekä sipsit ja muut murustavaiset eväät kotiin, niin selvitään siivotessa helpommalla.

Yhteydet maista ja maihin

Theialla on GSM-puhelin, jota pidetään auki aina liikkeellä ollessa. Numero on 0400 229 061. Alukselta voi myös soittaa maihin. Omien kännyköiden ottaminen mukaan ei ole suositeltavaa.

Lisätietoja

Meripartio-osaston johtaja
Juha Lehtonen
juha.lehtonen@partio.fi

050 407 1075