Veneenohjaajakurssi (VOK) käytäntöosa

Fri 10.6.2022Sun 12.6.2022

Kurssin tavoitteena on antaa riittävät tiedot ja taidot toimimiseen erikseen määritellyn partioaluksen päällikkönä päiväolosuhteissa piirin meripartio-ohjaajan kyseiselle alukselle hyväksymällä harjoitusvesialueella. Suuremmilla aluksilla kurssin tavoitteena on valmistaa toimimaan aluksen vahtipäällikkönä. Lippukunnan koulutusaluksen hallinta ja aluksen hyvä peruskäsittely ovat keskeisiä tavoitteita. Kurssi on tarkoitettu vähintään 15-vuotiaille partiolaisille.

Ennen kurssia järjestetään tasokoe, jossa testataan valmiudet oppia kurssilla opetettavia asioita sekä perustiedot, kuten viitoitusjärjestelmä, merikarttamerkit, koordinaattien mittaus, matka-aikanopeus -laskut ja ohjaus- ja kulkusäännöt. Kurssi koostuu kahdesta erillisestä viikonlopusta, teoria- ja käytännön viikonlopusta. Teoriaosa järjestetään kurssikeskuksessa Turun seudulla ja käytännön osa Saaristomerellä.

Veneenohjaajakurssin aikataulu:

  • 10.2. tasokoe
  • 8.–10.4. teoriaosa
  • 10.–12.6. käytännönosa

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittautumislinkki sekä lisätietoa tapahtumasta löytyy Lounais-Suomen partiopiirin tapahtumakalenterista.

Kohderyhmä

Sudenpennut
Seikkailijat
Tarpojat
X Samoajat
X Vaeltajat
Aikuiset

Paikka

Saaristomeri

Lisätiedot

Ilmoittautumisaika päättyy:
31.1.2022