23rd World Scout Jamboree

ti 28.7.2015la 8.8.2015

Mikä on jamboree?

Jamboree on neljän vuoden välein järjestettävä maailman suurin partioleiri, jossa on mahdollisuus tutustua 30 000 partiolaiseen yli sadasta maasta. Seuraava leiri järjestetään heinä-elokuun vaihteessa 2015 Japanin Yamaguchissa. Kaikki osallistujat ovat yli 14-vuotiaita. Kansainvälisyydessään ainoastaan kesäolympialaiset vetävät vertoja partiolaisten maailmanjamboreelle.

Suomalaispartiolaisia lähtee Japaniin noin 970 henkilön vahvuinen joukkue. Heistä karkeasti 550 osallistuu ennen jamboreeleiriä järjestettävälle 5–6 päivän mittaiselle oheismatkalle, jonka aikana kierretään Japania tutustuen monipuolisesti Japanin kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Lisäksi kaikki alaikäiset joukkueen jäsenet viettävät pari päivää ennen leiriä japanilaisen perheen vieraana.

Suomalaiset osallistujat ovat yhtenä joukkueena osa tätä suurleiriä. Viemme maailmalle meikäläistä menoa, meininkiä ja partioperinteitä – otamme mukaan muun muassa saunan. Japanin leirin kantavana teemana on Spirit of Unity – kaikkien maailman partiolaisten yhteishenki.

Leirin ohjelmaan kuuluu partiomeininkiä aina vesilaaksosta kulttuurien kohtaamiseen. Osana rauhanohjelmaa osallistujat vierailevat Hiroshiman kaupungissa.

Leiriläiseksi jamboreelle pääsee vain kerran elämässään. Yli 18-vuotiaat osallistuvat jamboreelle palveluleiriläisinä, jotka työpanoksellaan mahdollistavat maailmanleirin.

Jamboreella saa ystäviä ympäri maailman. Samalla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Japaniin.

Jamboree on parasta partiota maailmassa!Lisätiedot:

Kohderyhmä

Sudenpennut
Seikkailijat
Tarpojat
X Samoajat
X Vaeltajat
X Aikuiset

Paikka

Kirara-hama, Yamaguchi, Japan