Leirialueet

Retki- ja leiritoiminnan ylläpitäminen edellyttää tarkoitukseen sopivia retkikohteita. Sinikotkilla on taustayhteisöjensä kautta käytössään useita retki- ja leirialueita, joista alla on mainittuna tärkeimmät.

Larinkorpi

Pitkäaikainen lippukunnanjohtajamme Lasse Larinkorpi teki vuonna 1993 lippukunnallemme merkittävän lahjoituksen. Hänen entinen kesämökkinsä, joka sijaitsee aivan Kunstenniemen leirikeskuksen tuntumassa Rymättylässä, on nykyään lippukuntamme retkikäytössä.

Larinkorven mökki
Larinkorven mökki. Kuva: Juha Haapakangas

Mökki on kooltaan juuri sopiva yhden venekunnan retkeä ajatellen. Helpot liikenneyhteydet ja leirikeskuksen läheisyys tekevät siitä todella houkuttelevan ja vaivattoman retkikohteen nuorillekin venekunnille. Kuitenkin kämppä on sopivasti metsän siimeksessä eikä siellä ole sähköä tai vesijohtoa.

Lipinkämppä sijaitsee meren rannalla, mutta valitettavasti Theialla ei pääse aivan rantaan asti. Kämppä soveltuu mainiosti myös muualla Kunstenniemen alueella järjestettävien leirien tai kilpailujen tukikämpäksi.

Kämppää ylläpitää Mehtovartio, entisistä sinikotkista ja kerhopojista koostuva vetreä joukko. Suurimman käyttäjäryhmän muodostaa tietysti partiopoikaosastomme venekunnanretkien muodossa.

Kunstenniemi

Kunstenniemi on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän leirikeskus Naantalin Rymättylässä. Kunstenniemessä sijaitsee alunperin Turun Sinikotkien rakentama Eräkämppä, joka on nykyisin seurakuntayhtymän omistuksessa, mutta jonne edelleen tehdään useita retkiä. Eräkämppä onkin tullut useimmille sinikotkille tutuksi jo sudenpenturetkiltä.

Leirikeskuksen internet-sivut

Skagen

Skagen on Paraisten Iniössä Keistiön saaressa sijaitseva rantatontti, jolla on pieni saunamökki ja laituri. Lippukunta sai sen lahjoituksena yksityishenkilöltä heinäkuussa 2014.