S/y Theia telakoitiin huoltotöiden vuoksi

19.5.2019 – Etusivun uutiset

Turun Sinikotkien koulutusalus s/y Theia telakoitiin huoltotöiden vuoksi sunnuntaina 19.5.2019. Purjehduskausi keskeytyy telakoinnin ja huoltotöiden ajaksi, eli valitettavasti tulevien viikkojen purjehduksia s/y Theialla joudutaan perumaan.

Arvio töiden valmistumisesta on 30.5. mennessä, josta alkaen purjehdukset pyritään toteuttamaan suunnitellusti ja niiden peruutuksista tiedotetaan tarvittaessa erikseen. Aluksella järjestetään purjehduksia vasta, kun huoltotyöt ovat valmiit sekä tarvittavat testi- ja koepurjehdukset suoritettu. Theian päällystö on sitoutunut huoltotöihin ja tavoitteena on saada vene takaisin purjehduskäyttöön.

S/y Theian propulsiojärjestelmä rikkoutui iltapurjehduksella maanantaina 6.5.2019. Vika saatiin korjattua saman viikon aikana uusimalla potkuriakselin painelaakerin akselipuristin. Purjehduksia jatkettiin seuraavana viikonloppuna. Iltapurjehduksen 15.5. jälkeen havaittiin, että potkuriakselin tiiviste ei toimi normaalisti. Turvallisuuden varmistamiseksi tehtiin päätös propulsiojärjestelmän perusteellisesta huollosta ja tarkastuksesta. Potkuriakseli ja painelaakeri irrotetaan ja viedään tarkastettavaksi.

Ryhmien johtajat tai ikäkausivastaavat tiedottavat venekuntalaisia mahdollisesta korvaavasta toiminnasta, mikäli tällaista pystytään järjestämään. Osa venekunnista onkin jo suunnitellut tilalle jollien kunnostusta ja jollailua.

Meripartio on vapaaehtoistoimintaa, eli Theian purjehdus- ja kunnostustoimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin. Lisätietoja meripartiotoiminnasta ja Theiasta löytyy Sinikotkien kotisivuilta.

Meripartio-osasto Sextantin johtaja Matias Sandelin vastaa aiheeseen liittyviin tiedusteluihin.

Meripartio-osaston johtaja
Matias Sandelin
Puh: 040 585 2123
Email:
sextant@sinikotkat.fi tai etunimi.sukunimi (a) sinikotkat.fi

kuvituskuva

Kuva: Juha Lehtonen