Samoajat mukana Explossa – tapahtumassa 1500 samoajaa

20.10.2019 – Etusivun uutiset

Turun Sinikotkien samoajat osallistuivat Explo -tapahtumaan Riihimäellä 18. – 20.10.2019. Mukana oli 1500 samoajaa kaikkialta Suomesta. Explo on nuorten partiolaisten valtakunnallinen suurtapahtuma, joka on järjestetty vain ja ainoastaan samoajille.

Tämän vuoden Explon teemana oli Agenda 2030. Lauantaipäiväksi osallistujat valitsivat ohjelmapolkuja, joissa pääsi haastamaan itsensä ajattelussa, rohkeudessa ja uusien juttujen parissa. Aktiviteetteja oli metsässä, maaseudulla ja kaupungissa erilaisten nuorille ajankohtaisten aiheiden parissa. Elämyksellisempää ohjelmaa oli tietysti tarjolla. Uimahallibileet, laskeutuminen köyden avulla vesitornista ja Tuure Boeliuksen keikka .

Sinikotkien samoajat osallistuivat tasapuolisesti lähes kaikkiin ohjelmapolkuihin. Viikonlopun suosikeiksi nousivat erityisesti köysilaskeutuminen ja dokumentin katselu, sekä mahtava porukka. Tapahtuman järjestämisessä oli paikoin pieniä puutteita ja sekaannuksia, mutta se ei juurikaan häirinnyt samoajien menoa. Kaikilla oli hauskaa, eikä tekemisestä ollut puutetta koko viikonlopun aikana.

Samoajat ovat 15 – 17 -vuotiaita partiolaisia, jotka ovat mukana lähes kaikissa Sinikotkien partiotapahtumissa. Suurin osa samoajista johtaa nuorempien partiolaisten ryhmiä sekä on mukana järjestämässä retkiä, leirejä ja purjehduksia. Johtamistehtävien vastapainoksi samoajille järjestetään samoajien omia tapahtumia, kuten valtakunnallinen Explo sekä piirin Ässät ja Ässikset. Sinikotkien on oma samoajatapahtuma Aquila II järjestetään jälleen marraskuussa!

Partion kuvapankkiin on koottu kuvia tapahtumasta https://partio.kuvat.fi/kuvat/TAPAHTUMAT/EXPLO/Explo+2019/

kuvituskuva

Laskeutumista vesitornista! Kuva: Elias Saru