Lehdistötiedote: Konekesko lahjoitti pelastusliivit meripartiolaisille

22.4.2015 – Etusivun uutiset

Konekesko Oy on lahjoittanut Turun Sinikotkat ry:lle 15 kpl Helly Hansen automaattisia pelastusliivejä turvavaljailla käytettäväksi meripartiolaisten koulutusaluksella. Lahjoitus on merkittävä, sillä se takaa turvalliset edellytykset satojen lasten ja nuorten meripartiotoiminnalle vuosikausiksi eteenpäin.

Turun Sinikotkien käytössä on oma koulutusalus s/y Theia. Avomerivarusteltu 47-jalkainen one off –alus valmistui vuonna 2008. Veneellä on 16 makuupaikkaa. Alus on liikkeellä vapaaehtoisten kipparien voimin käytännössä päivittäin toukokuulta lokakuulle. Nuorimmat partiolaiset aloittavat koulutuspurjehdukset lyhyiden iltapurjehdusten merkeissä lähivesillä, joista edetään viikonloppupurjehduksille Saaristomerelle. Samoajat ja vaeltajat, eli 15–22-vuotiaat partiolaiset, pääsevät osallistumaan matkapurjehduksille, joita tehdään vuosittain eri Itämeren maihin. Purjehdukset jaetaan yleensä viikon mittaisiin legeihin, jotta mahdollisimman moni halukas mahtuu mukaan, kertoo Patrik Solin, Turun Sinikotkien meripartiotoiminnasta vastaava johtaja.

Vanhat paukkuliivimme olivat tulleet siihen ikään, että lahjoitus tuli todelliseen tarpeeseen, jotta turvallisuus purjehduksilla säilyy. Paukkuliivit ovat turvallisin vaihtoehto yli 40-kiloisille, kunhan liivien tiiveys ja fyysinen kunto tarkastetaan vuosittain, korostaa Solin. Varaosia on myös oltava aina saatavilla veneellä. Sinikotkien aluksella on paukkuliivien ohella käytössä lasten kelluntaliivejä nuorimpien sudenpentujen käyttöön.

Pelastusliivien luovutustilaisuus järjestettiin ke 22.4.2015 Helly Hansen –tuotteiden paikallisen jälleenmyyjän Kea-Marinin tiloissa Raisiossa.

Lisätietoja:

Oskari Huiskala, Turun Sinikotkat, p. 040 595 2735, oskari.huiskala@sinikotkat.fi

Maija Savinainen, Kea-Marin, p. (02) 4312650, marin@kea.fi 

Päivi Näriäinen, Konekesko, p. 050 502 3590, paivi.nariainen@kesko.fi

 

Turun Sinikotkat on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista meripartiolippukunnista. Sinikotkat tarjoaa jäsenilleen laadukasta partiotoimintaa maalla ja merellä. Meripartiolaiset nuorimmasta vanhimpaan pääsevät mukaan leireille, retkille, vaelluksille ja purjehduksille. Sinikotkien käytössä on oma koulutusalus s/y Theia. Sinikotkat tarjoaa myös sisupartiotoimintaa vammaisille lapsille. http://www.sinikotkat.fi/ 

Konekesko Oy ja Helly Hansen ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1997. Helly Hansen -tuotteet edustavat alansa korkeinta tasoa niin designiltaan kuin turvallisuudeltaankin. Helly Hansen -tuotteet ovat laadukkaita, tyylikkäitä sekä kestäviä. Ne sopivat vauhdikkaaseen vapaa-ajan viettoon niin veneilyn kuin vesiurheilunkin merkeissä. Helly Hansen tarjoaa kelluntapukineita sekä aikuisille että lapsille. http://www.konekesko.fi

KEA­-MARIN on veneisiin, moottoreihin, venetarvikkeisiin ja veneilyasusteisiin erikoistunut liike keskeisellä paikalla Raisiossa. Olemme osa 1900­luvun alussa Ahvenanmaalla perustettua nykyiseltä nimeltään KEA Ab -­yhtiötä. Yritys on toiminut jo 100 vuoden ajan ja sen perinteitä jatketaan nyt neljännessä sukupolvessa. Tarjoamme asiakkaillemme ammattitaitoista palvelua jo yli 30 vuoden kokemuksella. Veneilyvaateosastomme on yksi maan kattavampia! Olemme edustaneet Helly Hansenin brändiä jo vuodesta 1984 alkaen. Iloinen henkilökuntamme on aina käytettävissä ja pyrkimässä etsimään jokaiselle asiakkaalle ja heidän toivomuksilleen sen parhaan ratkaisun. http://www.kea­marin.fi/  

 

Lataa lehdistötiedote (PDF)

 

Valokuvia

kuvituskuva

Konsta Grönberg ja Patrik Solin esittelevät uusia pelastusliivejä