Meripartiolaiset paljastivat Symbiosis-veistoksen

3.6.2014 – Etusivun uutiset

Nuotiotytöt ja Turun Sinikotkat paljastivat Forum Marinumilla Symbiosis-veistoksen, jolla kerätään varoja Itämeren suojeluun.

Pääministeri Jyrki Katainen ja Viron pääministeri Taavi Röivas paljastivat teoksen osana Turku Baltic Sea Days 2014 -tapahtumaa. Meripartiolaisten tehtävänä oli poistaa kevytpeite patsaan päältä. Tehtävän suorittivat Crista Sinisalo, Elina Sirkiä, Konsta Grönberg ja Aleksi Alho.

Taiteilija Stefan Lindforsin Symbiosis-veistoksen ulkopinta muodostuu happoteräksestä valmistetuista laatoista, johon merkitään lahjoittajien nimet. Laattoja voivat ostaa yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt. Tuotto menee Saaristomeren Suojelurahastolle käytettäväksi suojeluhankkeisiin Saaristomeren alueella. Kampanjan tavoitteena on kerätä yli 250 000 euroa.

Lisätietoja ja kuvia löytyy Ylen uutisista: http://yle.fi/.../symbiosis_alkaa_kalastella.../7276500.

Osallistu suojeluhankkeeseen:
www.suojelemerta.fi/.

kuvituskuva

Konsta Grönberg, Aleksi Alho ja Symbiosis-veistos paljastustilaisuuden jälkeen