Kotiseudun historiaa Tuohitorvessa

9.10.2013 – Etusivun uutiset

Lippukuntamme perinteikäs partiotaitokilpailu Tuohitorvi kisataan tänä vuonna Turussa 8.-9. marraskuuta.

Tällä kertaa sinikotkavenekunnat eivät kilpaile vain toisiaan vastaan, sillä sisarlippukuntamme Nuotiotyttöjen seikkailijat, tarpojat ja samoajat on myös kutsuttu mukaan.

Kilpailun teema vie partiolaiset aikamatkalle Varsinais-Suomen historiaan. Tutuiksi tulevat niin Juhana-herttua ja Katarina Jagellonica kuin piispa Rothoviuskin. Mutta mitä Puolalanmäellä oli ennen taidemuseota? Entä mistä ihmiset saivat ruokansa ennen supermarketteja?

Kilpailussa venekunnat pääsevät koettamaan tietojaan ja taitojaan muun muassa suunnistuksessa, ruoanlaitossa, ensiavussa, yhteistyötaidoissa sekä paikallistuntemuksessa. Kilpailusta ei selviä ainoastaan hyvillä puutyötaidoilla: venekunnan on osattava toimia joukkueena.

Aiemmista vuosista poiketen kilpailu alkaa jo perjantai-iltana.

Lisätietoja tapahtumasta saa kilpailuohjeesta sekä kilpailunjohtaja Ilmari Peltoselta, ilmari.peltonen(at)sinikotkat.fi.