Onnettomuus Tall Ships Racessa - s/y Theia turvassa

11.7.2013 – Etusivun uutiset

Tall Ships Race -kilpailussa tapahtui tänään 11.7. aamulla valitettava onnettomuus, kun norjalainen B-luokan alus Wyvern upposi Gotlannin ja Öölannin välissä Ruotsin rannikolla. Aluksen 10-henkinen miehistö pelastettiin. Wyvern oli 24-metrinen alus, rakennettu vuonna 1897.

Wyvern-aluksen miehistön onnistuneen evakuoinnin jälkeen, uppoavaan alukseen nousi kolme miehistön jäsentä Wylde Swan -nimiseltä hollantilaiselta alukselta. Wyvernin upotessa, yksi näistä henkilöistä katosi ja on edelleen kateissa. Etsinnät alueella on nyt lopetettu.

HUOM! Onnettomuus ei koske Turun Sinikotkien s/y Theiaa, joka purjehtii turvallisesti kohti Helsinkiä yli 100 mpk (yli 160 km) päässä tapahtumapaikasta. Myös keliolosuhteet ovat erilaiset täällä, Theia on koko laivueen idän puolimmaisin vene ja on valinnut hieman erilaisen reitin kuin muut.

The Tall Ships Races on kansainvälinen nuorisopurjehdustapahtuma, joka kokoaa yli 110 eri kokoista purjelaivaa Helsinkiin 15.-20.7.2013. Turun Sinikotkat on perinteisesti osallistunut tapahtumaan aina, kun se on järjestetty Itämeren alueella.

Lue lisää tapahtuman järjestäjän kotisivuilta.